Υλικά
(για 4-6 άτομα)
2 κοτόπουλα βάρους 2,5 κιλών το καθένα, κομμένο σε 8 κομμάτια
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. πράσινα κρεμμυδάκια
1/2 φλ. κολίανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. oyster sauce
1/2 φλ. sherry
1/2 φλ. μέλι
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
3/4 κ.γλ. κύμινο
1/4 φλ. χυμός lime
Εκτέλεση
01. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο.
02. Για να περάσει καλύτερα η μαρινάτα στο κοτόπουλο, χωρίζετε την πέτσα από τη σάρκα, βάζοντας τα δάχτυλά σας κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου. Προσοχή να μην τη σκίσετε. Είναι ευκολότερο με τα στήθη και τα μπούτια, ενώ τις φτερούγες καλύτερα να τις αφήσετε όπως είναι.
03. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και το καλύπτετε με τη μισή μαρινάτα. Τρίβετε ολόκληρο το κοτόπουλο με τη μαρινάτα, ακόμα και κάτω από την πέτσα του. Εάν δεν θέλετε να το ψήσετε αμέσως, σκεπάζετε το μπολ και το διατηρείτε στο ψυγείο.
04. Ψήνετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά την κάθε πλευρά. Το αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάτα μια-δυο φορές καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος και μία φορά στο τέλος λίγο πριν το βγάλετε. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν είναι τρυφερό και ζουμερό.
Tip
Aν δεν βρείτε lime, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Aκόμα κι αν σας λείπει κάποιο από τα μυρωδικά δεν πειράζει.
Σάββατο 25 Απριλίου 2009
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Με προσοχή να μη μας κάψετε!