Υλικά :(για 3 άτομα)
300 γρ. Έτοιμη Ζύμη
1 φιλέτο Κοτόπουλο
2 κουτ. Ελαιόλαδο
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλ. Ρίγανη
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
100 γρ.Μανιτάρια
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε μέσα το φιλέτο του κοτόπουλου και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει . Το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-8 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να απορροφήσει όλα τα ζουμια του.
Σε μια λεία, αλευρωμένη επιφάνεια ακουμπάμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο, διαμέτρου 30 εκ.. Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα το φύλλο. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Αφήνουμε το φιλέτο κοτόπουλο να κρυώσει για 10΄,το κόβουμε σε κομματάκια και το ακουμπάμε στο κέντρο του φύλλου. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα του, διπλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες μέχρι να ενωθεί καλά. Ανοίγουμε τρυπούλες με ένα πιρουνάκι από την πάνω πλευρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για 25’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Σερβίρεται ζεστό κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
Δευτέρα 27 Απριλίου 2009
Η συνταγή της ημέρας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Με προσοχή να μη μας κάψετε!