Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ιαπωνία: Δυνατή η μείωση της εκπομπής καυσαερίων κατά 15% μέχρι το 2020, υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας.

http://www.wired.com/images_blogs/photos/uncategorized/smog.jpgΟ υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας υποστήριξε σήμερα ότι η περικοπή των εκπομπών καυσαερίων κατά 15% έως το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, είναι δυνατή και ο στόχος του 25% είναι εφικτός εφόσον αγοραστούν από το εξωτερικό δικαιώματα εκπομπής...

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Τετσούο Σαΐτο έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ασάχι.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τάρο 'Ασο, αναμένεται να αποφασίσει τους επίσημους στόχους όσον αφορά τη μείωση των καυσαερίων μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ενόψει των διαπραγματεύσεων της Κοπεγχάγης, τον Δεκέμβριο, για τη νέα διεθνή συμφωνία για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Μολονότι η ιαπωνική κυβέρνηση επιθυμεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, οι επιχειρήσεις ανησυχούν για την πιθανότητα να τεθούν αυστηροί στόχοι.
Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η μεσοπρόθεσμη περικοπή των εκπομπών καυσαερίων κατά 7% είναι η δημοφιλέστερη επιλογή των πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!