Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Δολοφονίες για τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό

http://womenofcaliber.files.wordpress.com/2009/03/mexico-drug-war.jpgΤουλάχιστον δεκαεννέα δολοφονίες σημειώθηκαν στο Μεξικό από την Παρασκευή έως το απόγευμα του Σαββάτου, περιλαμβανομένων 11 στη Σιουδάδ Χουάρες, που φέρει τη δυσοίωνη φήμη της πιο επικίνδυνης στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές...



Ένας καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Σιουδάδ Χουάρες, ο Μανουέλ Αρόγιο Γκαλβάν, 44 ετών, δολοφονήθηκε την Παρασκευή «με έξι σφαίρες στο κεφάλι», ενώ επέβαινε στο όχημά του, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία. Ο καθηγητής είχε ενεργό ρόλο σε τρεις τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και έγραφε ένα βιβλίο για τις κοινωνικές εξελίξεις, σύμφωνα με συναδέλφους του, που έλαβαν μέρος σε κινητοποίηση κατά της βίας, μαζί με μερικές δεκάδες φοιτητές, έξω από την εισαγγελία.

Στη Σιουδάδ Χουάρες καταγράφηκαν οι 1.650 από τις -τουλάχιστον- 5.300 δολοφονίες που σημειώθηκαν στη χώρα το 2008 και αποδόθηκαν στα καρτέλ των ναρκωτικών. Τουλάχιστον άλλες δέκα δολοφονίες σημειώθηκαν στη Χουάρες από την Παρασκευή, περιλαμβανομένων τριών νεαρών που «γαζώθηκαν» με σφαίρες και ενός αστυνομικού.

Πέντε ακόμη άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε άλλες περιοχές του διοικητικού διαμερίσματος Τσιουάουα, στο οποίο ανήκει η Χουάρες. Τρεις σοροί, περιλαμβανομένων αυτών ενός εφήβου 15-16 ετών και ενός κοριτσιού 11 ετών, ανακαλύφθηκαν στην επαρχία Μιτσοακάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!