Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Στα...πάνω του το πετρέλαιο

http://www.pestaola.gr/img2/green-oil-barrel.jpgΑνοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λόγω των κερδών που καταγράφουν τα περιφερειακά χρηματιστήρια αλλά και της εξασθένισης του δολαρίου...

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου κατέγραφε άνοδο κατά 56 σεντς στα 66,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρέντ ήταν ενισχυμένο κατά 54 σεντς στα 66,06 δολάρια. "Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά σήμερα μετά και τα κέρδη που καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια ,αλλά και της πτώσης του δολαρίου" εκτιμά ο Βίκτορ Σουμ, αναλυτής της Purvin και Gertz, στη Σιγκαπούρη. "Η πραγματικότητα είναι ότι η αγορά αντιμετωπίζει μια σημαντική αντίφαση: Τα θεμελιώδη στοιχεία της είναι πολύ αδύναμα ,αλλά οι τιμές αυξήθηκαν κατά 50% από τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω της υπεραφθονίας σε πετρέλαιο", προσθέτει ο Σουμ.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, σεΐχης Αχμεντ Αμπντάλα αλ Σαμπάχ τόνισε πάντως ότι δεν βλέπει θετικά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, λόγω της οικονομικής κρίσης.

"Δεν θέλουμε να δούμε τις τιμές να φτάνουν τα 100 δολάρια γιατί κάτι τέτοιο θα τροφοδοτούσε εκ νέου την ύφεση", τόνισε ο Υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!