Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Βαριές τιμωρίες για τα επεισόδια στην Κίνα

http://www.skai.gr/files/temp/E7CCD5AD9F00B21CE7D3A4E1E9713203.jpgΟ πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο και τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) συνεδρίασαν για να εξετάσουν τα μέτρα ενάντια στα συνεχή επεισόδια στη Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, όπου εθνοτικές ταραχές προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 156 ανθρώπων, μετέδωσε το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα...

Ο πρόεδρος της Κίνας που επέσπευσε την επιστροφή του από την Ιταλία όπου ακύρωσε την συμμετοχή του στη σύνοδο της G8, Ομάδας των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, λόγω των αιματηρών συγκρούσεων στη Σιντζιάνγκ, συγκάλεσε εκτάκτως τα μέλη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του ΚΚΚ, του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου στην Κίνα.

Η σταθερότητα στη Σιντζιάνγκ "είναι το πλέον σημαντικό και επιτακτικό καθήκον", σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, την οποία επικαλείται σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η κομμουνιστική ηγεσία που συγκροτείται από εννέα μέλη, δεσμεύτηκε επίσης να επιβάλει "σοβαρές τιμωρίες" σύμφωνα με το νόμο, στους ενόχους, σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!