Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από μάχες στον Καύκασο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdlh7JBC7ORC_I9-MMYqs30wSwBGINHr9F-4jSNeytosx7eW-L3ekJ7Hd7zd4UhymO3MYJzq6K7fY8nGDAJTyH1MTOCee-9aCeYNIYdYa6v0surVpfT4PE7RAovN5EIAa6IVlPy0Gs_Afp/s400/newego_LARGE_t_1101_1460845_type11495.jpg
«Ένας επαγγελματίας οπλίτης σκοτώθηκε και έξι ακόμη τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», δήλωσε μη κατονομαζόμενο στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, προσθέτοντας πως νεκρός είναι και ένας αντάρτης.

Σε άλλο επεισόδιο άγνωστοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον οχήματος του υπουργείου Εσωτερικών, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό.

Τέσσερις αυτονομιστές σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη αφού παγιδεύτηκαν από δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών σε δάσος στην Ινγκουσετία, ανακοίνωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, που επικαλέστηκε το Interfax. Οι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξολόθρευση των ανταρτών οι οποίοι σκότωσαν 10 αστυνομικούς το Σάββατο, είπε ακόμη ο Καντίροφ.

Τόνισε εξάλλου ότι αρκετοί ακόμη συνελήφθησαν περιλαμβανομένου του «υπουργού Άμυνας» των αυτονομιστών Τσετσένων ανταρτών Ρούστεμαν Μαχάουρι.

Το όνομα αυτό όμως δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά σε σχέση με την Τσετσενική εξέγερση.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο Νταγκεστάν από αγνώστους που τον πυροβόλησαν, όπως κι ένα συνάδελφό του που νοσηλεύεται, στην διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου εγγράφων στην Μαχατσκάλα.

Οι συγκρούσεις στο Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, περιοχές που γειτνιάζουν με την Τσετσενία και κατοικούνται κυρίως από μουσουλμάνους, είναι σποραδικές αλλά συχνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!