Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

CIT: Συμφωνία για έκτακτη χρηματοδότηση 3 δισ. δολ.

Η εικόνα “http://chart.finance.yahoo.com/c/1y/c/cit” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.
Η CIT με ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή τον Jeffrey Peek, θα λάβει δάνειο 3 δισ. δολ. διάρκειας 2,5 ετών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα 2 δισ. δολ. από το δάνειο θα ληφθούν άμεσα ενώ το υπόλοιπο ποσόν θα διατεθεί σε 10 ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Οι κάτοχοι ομολόγων της εταιρείας ανέλαβαν δράση μετά την άρνηση των ΗΠΑ να παράσχει δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης της εταιρείας η οποία εμφάνισε ζημίες 3 δισ. δολ. τα τελευταία οκτώ τρίμηνα. Η CIT διαθέτει ομόλογα 1 δισ. δολ. που λήγουν στις 17 Αυγούστου και ζητά από τους επενδυτές να τα ανταλλάξουν προς 82,5 σεντς.

Οι μετοχές της CIT, παλαιότερα της μεγαλύτερης ανεξάρτητης οικονομικής εταιρείας των ΗΠΑ, είχαν αξία μεγαλύτερη των 61 δολ. η μία τον Φεβρουάριο του 2007 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από τότε οι μετοχές της υποχώρησαν κάτω από τα 2 δολάρια η μία.

Οι επενδυτές που θα ανταλλάξουν τις αξίες του Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου θα λάβουν 82,5 σεντς, ενώ εκείνοι που θα τις ανταλλάξουν αργότερα θα εισπράξουν 80 σεντς. Η προσφορά απαιτεί την έγκριση του 90%.

Σήμερα τα ομόλογα της CIT που λήγουν τον επόμενο μήνα σημείωσαν άνοδο 17 σεντς, φθάνοντας στα 87,5 σεντς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Financial Industry Regulatory Authority. Το ομόλογο υποχώρησε έως τα 63 σεντς στις 16 Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!