Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ξεκίνησε το συνέδριο της Φατάχ στη Βηθλεέμ

gaza-1.jpg gaza image by ylarxos Το «παρών» του θα δώσει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο συνέδριο της Φατάχ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα στη Βηθλεέμ και ο Γ. Παπανδρέου θα αποτελέσει κεντρικό ομιλητή.

Στο συνέδριο επίσης θα παραστούν ο...


πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Περισσότεροι από 2.000 αντιπρόσωποι της οργάνωσης του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς συγκεντρώθηκαν για την τριήμερη σύνοδο. Οι αντιπρόσωποι θα υιοθετήσουν μία νέα πολιτική πορεία και θα εκλέξουν μέλη για την αποτελούμενη από 21 έδρες Κεντρική Επιτροπή και τις 120 έδρες του Επαναστατικού Συμβουλίου.

Οι 2.267 συμμετέχοντες περιλαμβάνουν και πολλούς οι οποίοι είναι εξόριστοι και εξασφάλισαν άδεια από τους ισραηλινούς για να εισέλθουν στα κατεχόμενα εδάφη. Οι αντιπρόσωποι συγκεντρώθηκαν στο μεγάλο αμφιθέατρο του κολλεγίου Terra Sancta της Βηθλεέμ, στο ιστορικό κέντρο της βιβλικής πόλης, κοντά στο Ναό της Γεννήσεως.

Το «νέο αίμα» της Φάταχ ευελπιστεί να εκλέξει νέα ηγεσία για να τονώσει το κίνημα, το οποίο έχει περάσει δύσκολες στιγμές από τότε που έχασε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 κατά τις οποίες εξελέγη ο υπ΄αριθμόν ένα αντίπαλός του, η ριζοσπαστική ισλαμιστική Χαμάς, η μοναδική που ασκεί σήμερα έλεγχο στη Γάζα.

Η Χαμάς αρνήθηκε να επιτρέψει στους περίπου 300 αντιπροσώπους της Φάταχ από τη Γάζα να μεταβούν στο συνέδριο θέτοντας ως προϋπόθεση την απελευθέρωση των οπαδών της που κρατούνται σε φυλακές της Δυτικής Όχθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!