Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου 424 ζητά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στο αίτημα για παραχώρηση του παλαιού στρατιωτικού νοσοκομείου 424 της Θεσσαλονίκης ζητά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που έχει βρεθεί αντιμέτωπο με την άρνηση του ΓΕΣ. Το αποτέλεσμα είναι 8.000 φοιτητές να κάνουν μάθημα ακόμη και σε υπόγεια.
Τα αμφιθέατρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και φοιτητές του ιδρύματος κάνουν μαθήματα σε υπόγεια και σε αίθουσες που έχουν αυτοσχέδια διαμορφωθεί σε κοινόχρηστους χώρους, αφού τα αμφιθέατρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Οι 8.000 φοιτητές και οι καθηγητές των οκτώ Τμημάτων του Πανεπιστημίου φιλοξενούνται σε...

περιορισμένο κτίριο, η έκταση του οποίου δεν ξεπερνά τα 38.000 τετραγωνικά μέτρα. Κι ενώ, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, σε κάθε ενεργό φοιτητή θα έπρεπε να αντιστοιχούν 16,6 τ.μ. δομημένης επιφάνειας, στο Μακεδονίας αναλογούν μόλις 4,4 τ.μ.

Τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και το Εργαστήριο Βαλκανικών Σπουδών στεγάζονται στο υπόγειο, ενώ λειτουργούν γραφεία και γραμματείες σε δωμάτια χωρίς παράθυρο. «Έχουμε καλύψει όλους τους χώρους, ακόμα και το φουαγιέ και τους διαδρόμους, δημιουργώντας αίθουσες με γυψοσανίδες, ενώ οι καθηγητές μοιράζονται ανά δύο τα γραφεία».
Παράλληλα, έχουν παγώσει οι δρομολογημένες νέες δραστηριότητες του ιδρύματος, όπως η λειτουργία Εργαστηρίου Μελέτης του Ανθρώπινου Εγκεφάλου και η ανάπτυξη νέων μεταπτυχιακών τμημάτων.

Το αίτημα παραχώρησης του πρώην 424 τέθηκε για πρώτη φορά στο Γενικό Επιτελείο Στρατού τον Ιανουάριο του 1996, με το σκεπτικό ότι οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου -συνολικά 14.000 τ.μ. σε έκταση δώδεκα στρεμμάτων- βρίσκονται δίπλα στο Πανεπιστήμιο.

Αρχικά η πρόταση έγινε αποδεκτή τόσο από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, η παραχώρηση δεν προχώρησε, ενώ στις τελευταίες διαπραγματεύσεις το ΓΕΣ έδειξε αρνητική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!