Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Το πάνω χέρι η Μέρκελ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/7/4/6/90746/Angela_Merkel.jpgΛίγες εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ εξασφαλίζει, σύμφωνα με τις προβλέψεις ικανό ποσοστό ώστε να διατηρήσει τη θέση της και να σχηματίσει , όπως το επιδιώκει, κυβέρνηση με το Φιλελεύθερο Κόμμα...



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του ινστιτούτου Forsa για τα μέσα ενημέρωσης Stern-RTL-Wahltrend, η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) εξασφαλίζουν το 36% των ψήφων για τις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) συγκεντρώνει το 14%, αρκετό ποσοστό για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.



Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξασφαλίζει το 22% των ψήφων, οι Πράσινοι το 12% και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke το 10%.



Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από και μετά τις 30 Αυγούστου, οπότε οι συντηρητικές δυνάμεις της Αγγελα Μέρκελ υπέστησαν ήττα σε τρεις τοπικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι τα τοπικά εκλογικά αποτελέσματα δεν αντανακλούν μια τάση σε εθνικό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!