Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αντάρτες έριξαν ελικόπτερο του στρατού στο Περού

http://blog.cleveland.com/world_impact/2009/06/large_peru-protests.jpgΔυο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν αντάρτες που οι αρχές θεωρούν πως ανήκουν στην οργάνωση "Φωτεινό Μονοπάτι" κατέρριψαν ελικόπτερο στην περιοχή των κοιλάδων των ποταμών Apurimac και Ene, στη ζούγκλα των Άνδεων...

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πρόκειται για την δεύτερη επίθεση των ανταρτών αυτήν την εβδομάδα.

Οι μαχητές του Φωτεινού Μονοπατιού προχωρούν σε αντίποινα μετά την επιδρομή του στρατού πριν μια εβδομάδα με στόχο τη σύλληψη του Χόρχε Κίσπε, που η κυβέρνηση του προέδρου Άλαν Γκαρσία χαρακτηρίζει "κορυφαίο ναρκοτρομοκράτη".

Στην επιχείρηση εκείνη -που υπήρξε ανεπιτυχής- είχαν σκοτωθεί τέσσερις αντάρτες και δυο στρατιωτικοί.

Το ελικόπτερο που καταρρίφθηκε την Τετάρτη προσέγγιζε τρεις στρατιωτικούς που είχαν τραυματιστεί σε μάχη την προηγούμενη ημέρα στην περιοχή Σάντο Ντομίνγκο δε Ακομπάμπα, περίπου 400 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ραφαέλ Ρέι. Ο κυβερνήτης κι ο συγκυβερνήτης σκοτώθηκαν, ενώ ένας στρατιώτης που επέβαινε στο ελικόπτερο τραυματίστηκε.

"Το ελικόπτερο επλήγη από απόσταση καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί για την διάσωση", είπε ο Ρέι. "Δε θα αφήσουμε εκεί τους τραυματίες μας και τους νεκρούς μας", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα γίνει η επόμενη επιχείρηση διάσωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!