Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

http://takeupyourbedandwalk.files.wordpress.com/2008/11/southern-california-fire.jpgΜε σύμμαχο τον καιρό ελπίζουν οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Καλιφόρνια, οι οποίες έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, δεκάδες σπίτια και έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Τα επίπεδα υγρασίας διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι, ωστόσο, δεν εφυσυχάζουν, θέλοντας να είναι προετοιμασμένοι για την...


πιθανότητα καταιγίδων, κεραυνών και δυνατού αέρα που θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εστίες πυρκαγιάς.

Η φωτιά έχει καταστρέψει από τις 26 Αυγούστου τουλάχιστον 60 σπίτια, έχει κάψει 515.000 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης και έχει αναγκάσει περίπου 12.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή, ο κυκλώνας Χιμένα που έπληξε τη μεξικανική χερσόνησο της Μπάχα Καλιφόρνια.

Η Πολιτεία ετοίμασε καταφύγια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έως και 29.000 άτομα, καθώς ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Ο κυκλώνας συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 185 χλμ. την ώρα και βροχοπτώσεις.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις από την καταιγίδα προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της Λα Παζ, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια.

Προληπτικά κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν από τη μεξικανική χερσόνησο. Τουλάχιστον 2.000 τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί, αναχώρησαν ήδη τη Δευτέρα από την περιοχή Λος Κάμπος, από τους 8.000 με 9.000 που έχουν επισκεφθεί το ακριβό αυτό θέρετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!