Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Σκηνοθέτησε τις ζωές τους και τον δολοφόνησαν




Σε μέλη συμμοριών αποδίδει η η αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ, τη δολοφονία του γάλλου σκηνοθέτη Κριστιάν Ποβέντα, ο οποίος πέρυσι είχε σκηνοθετήσει την ταινία "La Vida Loca", αναπαριστώντας χωρίς μοντάζ τις απελπισμένες ζωές των μελών της διαβόητης συμμορίας Μαρα 18...

Όπως έκαναν γνωστό πηγές της αστυνομίας, ο 53χρονος Ποβέντα δολοφονήθηκε στο δρόμο, 16 χιλιόμετρα, βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας Σαν Σαλβαδόρ, κατά την επιστροφή του από την Λα Καμπανέρα, ένα φτωχό πυκνοκατοικημένο προάστιο, που θεωρείται προπύργιο της Μάρα 18.
Σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Μαουρίθιο Φούνες, είπε ότι έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία του Ποβέντα και έχει διατάξει μία ενδελεχή έρευνα.
Η ταινία "La Vida Loca", (η τρελή ζωή) ακολουθεί πιστά τις ζωές ορισμένων μελών της συμμορίας, με σώμα γεμάτο τατουάζ, μερικοί από τους οποίους φυλακίστηκαν ή δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Ο Ποβέντα είχε πρωτοπάει στο Ελ Σαλβαδόρ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο που κατέστρεφε την φτωχή κεντροαμερικανική χώρα για πάνω από 10 χρόνια και επέστρεψε μετά την λήξη του πολέμου για να καλύψει τις συμμορίες των δρόμων.
Η Μάρα 18 και η αντίπαλη της συμμορία, η Μάρα Σαλβατρούχα αποτελούν ένα τεράστιο εγκληματικό δίκτυο που λειτουργεί από το Λος 'Αντζελες, όπου ζουν απόδημοι σαλβαδοριανοί, και διαπερνά όλη την Κεντρική Αμερική.
Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι τα μέλη των συμμοριών, γνωστά ως "μαρέρος", είναι περίπου 30.000 και εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών, ληστείες παράνομων μεταναστών και εκβιασμούς επιχειρηματιών Ο πληθυσμός της μικρής κεντροαμερικανικής χώρας είναι περίπου 5,7 εκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!