Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν διαπραγματεύεται το Ιράν για τα πυρηνικά του

http://osmoothie.com/wp-content/uploads/2009/04/iran_nuclear_1126.jpgΤο Ιράν δεν θα συζητήσει θέματα που αφορούν τα πυρηνικά του δικαιώματα στη συνάντησή του με τις έξι μεγάλες δυνάμεις την Πέμπτη στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν...



«Δεν πρόκειται να συζητήσουμε το παραμικρό σχετικά με τα πυρηνικά μας δικαιώματα, αλλά μπορούμε να συζητήσουμε για αφοπλισμό, μπορούμε να συζητήσουμε για τη μη διάδοση (των πυρηνικών) και για άλλα γενικά θέματα», είπε ο Σαλεχί στους δημοσιογράφους.

«Ο νέος σταθμός αποτελεί κομμάτι των δικαιωμάτων μας και δεν είναι ανάγκη να το συζητήσουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει τις πυρηνικές της δραστηριότητες «ούτε δευτερόλεπτο».

Παράλληλα ένας ιρανός βουλευτής, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικής πολιτικής, προειδοποίησε ότι το κοινοβούλιο μπορεί να ταχθεί υπέρ της αποχώρησης του Ιράν από τη Συνθήκη για τη μη Διάδοση (NPT), εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με τους έξι και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να πιέζουν την Τεχεράνη.

«Αν οι σιωνιστές και η Αμερική συνεχίσουν να πιέζουν το Ιράν και αν οι συνομιλίες με τους έξι δεν καταλήξουν κάπου, τότε το κοινοβούλιο θα πάρει μία σαφή και διαφανή θέση, όπως η αποχώρηση του Ιράν από την NPT», δήλωσε ο Μοχαμάντ Καραμιράντ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Irna.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!