Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Μερικό πάγωμα του εποικισμού στη Δυτική Όχθη

http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/israel.jpg
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δέχεται το μερικό πάγωμα του εποικισμού στη Δυτική Όχθη για εννέα μήνες, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ, μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το δεύτερο κανάλι της ιδιωτικής ισραηλινής τηλεόρασης.

Το πάγωμα αυτό αφορά την κατασκευή νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς όπου ζουν 300.000 Ισραηλινοί.

Αντίθετα το πάγωμα δεν αφορά τις 2.500 κατοικίες που κατασκευάζονται σε αυτούς εβραϊκούς οικισμούς όπως και τα δημόσια κτίρια, ούτε τις σχεδόν 10 ισραηλινές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν 200.000 Ισραηλινοί, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να επικαλείται τις πηγές του.

Σε αντάλλαγμα οι αραβικές χώρες όπως το Κατάρ, το Ομάν, η Τυνησία και το Μαρόκο φέρεται να έχουν συμφωνήσει στη λειτουργία ισραηλινών εμπορικών αντιπροσωπειών στο έδαφός τους.

Καμιά συμφωνία δεν έχει γίνει ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ όσον αφορά αυτό που θα ακολουθήσει μετά το εννιάμηνο πάγωμα.

Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, είπε στους εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό ότι «μετέτρεψε τις αμερικανικές αξιώσεις για πλήρες πάγωμα σε ένα μερικό και προσωρινό πάγωμα».

Ο Μαρκ Ρεγκέβ, εκπρόσωπος του Νετανιάχου, δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες με τους Αμερικανούς αξιωματούχους την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη και πρόσθεσε ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στην Ιερουσαλήμ για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, ο Μίτσελ αναμένεται στην Ιερουσαλήμ την προσεχή Τετάρτη.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!