Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Εμπρησμός η πυρκαγιά κοντά στο Λος Άντζελες

http://slochamber.org/Library/fires.jpg
Η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει πλήξει στα χρονικά την κομητεία του Λος Aντζελες στην Καλιφόρνια (δυτικές ΗΠΑ) οφείλεται σε εμπρησμό, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Αμερικανική Υπηρεσία Δασών, την ώρα που οι πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο τους για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Η φωτιά που ξέσπασε στις 26 Αυγούστου στον εθνικό πάρκο του Λος Aντζελες, 30 χλμ. βορείως της δεύτερης πόλης των ΗΠΑ, προκάλεσε το θάνατο δύο πυροσβεστών, ενώ κατάστρεψε σχεδόν 600.000 στρέμματα γης και 64 σπίτια. "Οι ειδικοί που διεξάγουν την έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια", δήλωσε η Ρίτα Γουέαρς, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών. "Η εγκληματολογική υπηρεσία της κομητείας του Λος Aντζελες διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τον τραγικό θάνατο δύο πυροσβεστών", πρόσθεσε. Οι δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή μετά την πτώση του οχήματός τους σε χαράδρα, ενώ έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC7 μετέδιδε χθες, Πέμπτη ότι σε υπαλλήλους της υπηρεσίας εθνικών δρυμών μπορεί να οφείλεται η καταστροφή. Την Πέμπτη η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 38%, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και της αύξησης του επιπέδου υγρασίας.

Την ίδια ημέρα 25 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από 11 κατοικίες, ενώ η φωτιά είχε φθάσει σε απομακρυσμένα σημεία του δάσους.

Τουλάχιστον 12.000 σπίτια και 500 εμπορικά κτίρια εξακολουθούν να απειλούνται από τη φωτιά, αν και οι περισσότεροι από τις 10.000 κατοίκους που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά , επέστρεψαν σε αυτά.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι 4.735 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τη βοήθεια 20 πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, 433 πυροσβεστικών οχημάτων και 60 εκσκαφέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!