Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική φάση εμπλουτισμού ουρανίου δηλώνει ότι βρίσκεται η Βόρεια Κορέα

http://www.protothema.gr/content/data/upimages/mponios/nuklear1211mikri.jpgΗ Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην τελευταία φάση του εμπλουτισμού ουρανίου και ότι θα κατασκευάσει νέα πυρηνικά όπλα από χρησιμοποιημένες ράβδους ουρανίου μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap, επικαλούμενο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

«Προχωρήσαμε με...


επιτυχία στη δοκιμή του εμπλουτισμού ουρανίου η οποία έχει εισέλθει στην τελική φάση», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, το οποίο επικαλείται το νοτιοκορεατικό Yonhap.

«Ολοκληρώνουμε επίσης την επεξεργασία χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου και πλουτωνίου που έχουμε λάβει από αντιδραστήρα για να κατασκευάσουμε όπλα».

Οι χρησιμοποιημένες ράβδοι ουρανίου προέρχονται από το μοναδικό βορειοκορεατικό αντιδραστήρα που παράγει πλουτώνιο, διευκρίνισε το KCNA.

«Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι για διάλογο και κυρώσεις», δήλωσε βορειοκορεάτης διπλωμάτης, σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το KCNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!