Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Κόκκαλης: Φταίνε τα media για το κλίμα

http://runvyntrarun.files.wordpress.com/2009/05/cebacf8ccebacebaceb1cebbceb7cf82cf83.jpgΚατά μέτωπο… επίθεση σε μερίδα του Τύπου έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τόνισε ότι έχει παρατηρήσει στοχευμένη παραπληροφόρηση σε βάρος του συλλόγου στο θέμα των μεταγραφών και ζήτησε από τον κόσμο να μην παρασύρεται. Παράλληλα, μίλησε για το θέμα του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει «μαύρη τρύπα» και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κόκκαλη, ο οποίος αρνήθηκε...


να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Σήμερα είναι η παρουσίαση των νέων παικτών και όχι συνέντευξη Τύπου, όπως ακούστηκε... Η πολιτική μας στις μεταγραφές έχει τρεις άξονες: Παίκτες εγνωσμένης αξίας και χρήσιμοι για το ρόστερ, όπως οι πέντε παίκτες που είναι σήμερα κοντά μας. Το δεύτερο είναι ότι επιβραβεύουμε παλιούς παίκτες με νέα συμβόλαια, συνολικά έντεκα ποδοσφαιριστές φέτος. Ο τρίτος στόχος είναι η ένταξη στην επαγγελματική ομάδα νέων παικτών από Ακαδημίες. Έχουμε φέτος 9 καινούρια επαγγελματικά συμβόλαια.

Είμαστε, λοιπόν, μέσα στους στόχους μας. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες στους οπαδούς, θα πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με εννέα παίκτες που δεν ήρθαν για διάφορους λόγους. Γράφτηκαν 255 ονόματα για παίκτες που υποτίθεται ότι ενδιαφερθήκαμε. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πουλάνε τα ΜΜΕ, αλλά και να προσέχουν για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Πιθανώς και στοχευμένη παραπληροφόρηση, που απαξίωνε τις προσπάθειες του Ολυμπιακού.

Οι 9 παίκτες ήταν: Ο Λέτο. Είχαμε επαφές με την Λίβερπουλ, αλλά δεν συμφωνήσαμε για την αγορά του. Τον ζητήσαμε για έναν ακόμη χρόνο δανεικό, γιατί υπήρχαν κάποια θέματα από πέρσι. Ο Μαντσίνι και ο Κουαρέσμα της Ιντερ. Ο Μαντσίνι δεν ήθελε να έρθει, ο Κουαρέσμα τελικά κρίθηκε απαραίτητος από την Ιντερ. Τον Ντραγκουτίνοβιτς, αλλά τελικά επιλέξαμε τον Μέλμπεργκ. Τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος, που δεν ήθελε να παίξει στην Ελλάδα.

Επίσης, θέλαμε τον Κάλστρομ, αλλά η Λιόν δεν θέλησε να μπει σε συζητήσεις, γιατί ήθελε να τον κρατήσει. Για τον Μπομπό, αλλά δεν υπήρχε σταθερή στάση της τουρκικής διοίκησης, αλλά και τελικά δική μας επιλογή να μην τον πάρουμε. Δείξαμε ενδιαφέρον για τον Άλντιντορ, που δεν ήθελε να έρθει. Τέλος, για τον Φερναντίνιο είμαστε σε συζητήσεις, θα δούμε τι θα γίνει θετικά ή αρνητικά.

Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης άφησε αιχμές κατά του Τύπου: «Δεν υπήρχε σοβαρή αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ. Η πραγματική κατάσταση είναι αυτή. Τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας είναι ικανοποιητικά, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, γιατί είναι αρχή της σεζόν. Ορισμένα αποτελέσματα κρίθηκαν πολύ αυστηρά. Μπορούν, όμως, να συμβούν λόγω συγκυριών. Το αποτέλεσμα στην Κρήτη δεν ικανοποίησε κανένα.
Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαροι. Νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη. Οι εύκολες κληρώσεις στην Ευρώπη δεν υπάρχουν. Είτε στα προκριματικά είτε στον όμιλο. Πώς είναι εύκολη η κλήρωση με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας; Το βελγικό πρωτάθλημα δεν είναι υποδεέστερο του ελληνικού, άλλωστε εκεί παίζουν και πολλοί ξένοι. Υπάρχει και η Άρσεναλ. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Κόσμος, διοίκηση, ομάδα. Ενωμένοι για να πετύχουμε. Υπάρχει προσπάθεια συντονισμένης απαξίωσης του Ολυμπιακού. Πρέπει να αντισταθούμε με βασική αρχή την πίστη μας στον Ολυμπιακό. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι και φέτος θα πετύχουμε.»

Για την αύξηση του Μ.Κ τόνισε: «Στις 15/7 η Γ.Σ είχε αποφασίσει αύξηση 42 εκατ. ευρώ, ένα ποσοστό περίπου 40%. Δυστυχώς σε αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνον ο κ. Μαρινάκης, τον οποίο ευχαριστώ, αλλά με μία διαφορετική πρόταση, που δεν έγινε δεκτή. Αργότερα αποφασίσαμε τη δεύτερη αύξηση των 26 εκ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Αυτή η δεύτερη αύξηση δεν έχει το δώρο του δικαιώματος παραίτησης των παλιών μετόχων.

Ακούω και διαβάζω ότι ο Κόκκαλης έχει βγάλει λεφτά από τον Ολυμπιακό. Από τότε που αναμίχθηκα με τη διοίκηση, η οικονομική μου συμβολή ξεπερνάει τα 200 εκ. ευρώ. Αυτά που γράφονται για μαύρες τρύπες, ας κοιτάξουν αυτοί που τα γράφουν μήπως έχουν εκείνοι μαύρες τρύπες. Υπάρχουν υποχρεώσεις και απαιτήσεις, όλα όμως είναι τακτοποιημένα. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε. Να μην παρασυρόμαστε από στοχευμένα δημοσιεύματα ή εκπομπές. Θα τα ξαναπούμε άλλη φορά και με ερωτήσεις, σήμερα απευθύνομαι στον κόσμο, διότι ο κόσμος με την ομάδα θα φέρει τον Ολυμπιακό και φέτος στην κορυφή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!