Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η Δωδώνη ενισχύει το δίκτυό της στη Γαλλία.

Aπό το Epirus-Ellas.

«Πόδι» στις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες της Ευρώπης βάζει σταδιακά η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», η οποία πλέον έχει αποκτήσει ισχυρή και διευρυνόμενη παρουσία στη γαλλική αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ναυτεμπορικη, εκτός από την τοποθέτηση επώνυμων προϊόντων της στις αλυσίδες Carrefour και Champion στη Γαλλία, η «Δωδώνη» έχει εισέλθει και στη λιανεμπορική αλυσίδα Leclerc.
Οι εξαγωγές της εταιρείας, παρόλη...

την κρίση, καταγράφουν σταθεροποιητική πορεία φέτος, καθώς δεν ανοίγονται νέες αγορές, αλλά ωριμάζουν...

οι υφιστάμενες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Γερμανία.

Η προοπτική επέκτασης των διεθνών πωλήσεων σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία, όπου έχει ήδη διεισδύσει η εταιρεία, έχει μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, αφού οι καταναλωτές αυτών των χωρών χρειάζονται «εκπαίδευση» για τα ελληνικά τυροκομικά προϊόντα (φέτα).

Την ίδια στιγμή στην εσωτερική αγορά οι πωλήσεις τυροκομικών της «Δωδώνη» καταγράφουν άνοδο, ενώ περίπου στα περσινά επίπεδα κυμαίνεται ο τζίρος από τα γαλακτοκομικά είδη (φρέσκο γάλα και προϊόντα γιαούρτης).

Έτσι ο τζίρος του 2009 με τα σημερινά δεδομένα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την εταιρεία να παραμένει κερδοφόρα.
Ο κύκλος εργασιών της «Δωδώνη» ξεπέρασε πέρσι τα 110 εκατ. ευρώ, έναντι 106 εκατ. ευρώ το 2007, τη στιγμή που η εταιρεία καταβάλλει ίσως την υψηλότερη τιμή παραγωγού πανελλαδικά. Ενδεικτικά, ενώ η μέση τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα κυμαίνεται πανελλαδικά στα 36-37 λεπτά/λίτρο, η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία καταβάλλει από 45-47 λεπτά/λίτρο.

Εντός των επόμενων ημερών θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική τροχιά από την εταιρεία και μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στα Ιωάννινα, η οποία εξαγοράστηκε από την Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ).
Η «Δωδώνη» επιτυγχάνει έτσι την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής της με έλεγχο της ποιότητας των ζωοτροφών, ενώ εκτός από την τροφοδοσία των ίδιων παραγωγών της θα εκμεταλλευτεί και το υπόλοιπο πελατολόγιο της ΕΛΒΙΖ.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι έχει αναβληθεί επ΄ αόριστον η προοπτική εισαγωγής της «Δωδώνη» στο Χρηματιστήριο.
Πηγή Ηpeiros gr
Αναρτήθηκε από Epirus-Ellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!