Όσοι πήγαν στον ΚΗΠΟ του Κιλκίς το απόγευμα του Σαββάτου για να ακούσουν ζητωκραυγές υπέρ του Βενιζέλου διαψεύστηκαν. Είναι μάλιστα εκπληκτικό ότι ο ομιλητής Βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του κ. Βενιζέλου στη διάρκειας μιας ώρας ομιλία του!
Εξάλλου ο κ. Φλωρίδης νωρίς φρόντισε να δώσει το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσής του, όπου στις δυο αίθουσες του ΚΗΠΟΥ συγκεντρώθηκαν περί τα 400 άτομα. «Η εκλογή νέου αρχηγού δεν είναι πασαρέλα. Να εκλέξουμε έστω όποιον τα λέει καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε για τα αίτια της χειρότερης ήττας του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του. Και μέσα από την αναζήτηση και τον καταλογισμό των αιτίων θα φανεί και ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας και ποιος ο καταλληλότερος και αξιότερος να την κάνει κτήμα του λαού ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα φέρει στην εξουσία το λαό» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Όχι πως δεν ήταν εμφανής η επιλογή του υπέρ Βενιζέλου. Αλλά αφού προγενέστερα ανέλυσε τους λόγους της ήττας και αφού κατέστησε σαφή τη θέση του, όπως εξάλλου το έπραξε ενώπιον του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα του λόγου του κ. Παπανδρέου περί των αιτίων της ήττας, τον κατηγόρησε ότι τα 32 «κατηγορώ» που απηύθυνε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν διανοήθηκε να τα εκτοξεύσει ούτε ο κ. Καραμανλής. Γιατί και σε ποιον έπρεπε να χαρίσουμε, όπως έπραξε ο κ. Παπανδρέου, τα επιτεύγματα των κυβερνήσεών μας, τα οποία μηδένισε ο πρόεδρος; αναρωτήθηκε. Γιατί έπρεπε να χαρίσουμε τα μεγάλα έργα; Την ένταξη της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα που αποτελεί την ισχυρότερη ασπίδα μας στις συνθήκες της τεράστιας κρίσης; Φαντάζεστε ποια θα ήταν τώρα η θέση της Ελλάδας αν είχε ακόμα τη δραχμή; Γιατί έπρεπε να χαρίσουμε την τεράστια επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε;,.» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε με την αυτοκριτική του Γ. Παπανδρέου την οποία χαρακτήρισε ελλιπή στο κρισιμότερο σημείο της. «Στα τέλη του 2003 διαδοχικές σφυγμομετρήσεις που έκανε ο κ. Σημίτης έδειξαν πως το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές με τον Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία. Και ήταν πράξη ευθύνης του κ. Σημίτη να του παραδώσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ στις πρώτες ημέρες αντιστράφηκε το κλίμα και το ΠΑΣΟΚ πλησίαζε τη Ν.Δ. ήρθαν δυο μείζονες επιλογές του Γ. Παπανδρέου που ανέτρεψαν τα δεδομένα. Η διαγραφή των 10 στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Πόρτο Καρράς έδωσε στην κοινή γνώμη να καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφθαρμένο. Και στη συνέχεια ήρθε η καταστροφική ένταξη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου. Ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα καταγγέλλοντας τη Ν.Δ πως αν έρθει στην κυβέρνηση θα εφαρμόσει την πολιτική Μητσοτάκη της περιόδου 1990 – 1993. Και ξαφνικά ο πρόεδρός μας έβαλε στο ψηφοδέλτιο τους πρωταγωνιστές και εμπνευστές της πολιτικής που καταγγέλλαμε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης.
Επικαλέστηκε επίσης όσα σημεία αυτοκριτικής του κ. Παπανδρέου αναφέρονταν σε έλλειμμα ηγετικής ομάδας, στρογγυλοποίηση θέσεων για να αναρωτηθεί, όπως και μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο «Αν όλα αυτά δεν τα έπραξε η ηγεσία από το 2004 μέχρι το 2007 τι παραπάνω έπρεπε να κάνει ως ΠΑΣΟΚ για να μας καταψηφίσει ο λαός;»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Με προσοχή να μη μας κάψετε!