Σε έρευνα που έκαναν η Kathryn M. Wilson και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έπιναν τον περισσότερο καφέ είχαν 60 % χαμηλότερο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου του προστάτη από τους άνδρες που δεν έπιναν καθόλου καφέ. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη του είδους της, που εξέτασε τόσο τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου του προστάτη όσο και τον κίνδυνο προχωρημένης μορφής της ασθένειας.
«Η καφεΐνη δεν είναι στην πραγματικότητα ο βασικός παράγοντας για τη συσχέτιση αυτή σύμφωνα με την Αμερικανίδα ερευνήτρια. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ποια συστατικά του καφέ είναι τα πιο σημαντικά, καθώς περιέχει πολλές βιολογικώς δραστικές ουσίες, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα.
Οι ερευνητές κατέγραψαν την τακτική κατανάλωση κανονικού καφέ και καφέ χωρίς καφεΐνη περίπου 50.000 ανδρών κάθε τέσσερα έτη μεταξύ των ετών 1986 και 2006. Οι 4.975 από αυτούς τους άνδρες εκδήλωσαν καρκίνο του προστάτη στο διάστημα αυτό. Εξέτασαν επίσης τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης καφέ και των επιπέδων ορμονών σε δείγματα αίματος των συμμετεχόντων στην έρευνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Με προσοχή να μη μας κάψετε!