Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Στην Ηλεία θα παραμείνει τελικά του Επικούρειου Απόλλωνος !

Στην Ηλεία θα παραμείνει τελικά του Επικούρειου Απόλλωνος, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι ήταν παράνομη η απόφαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά να μεταφερθεί ο ναός -έργο του Ικτίνου από το 420 π.Χ.- στον γειτονικό νομό Μεσσηνίας.
Στο Νομικό Συμβούλιο είχε παραπέμψει την υπόθεση ο νυν υπουργός Πολιτισμού. Το θέμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των τοπικών παραγόντων, αλλά και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στην Ηλεία.
Από τη Ρηγίλλης δεν έχει υπάρξει αντίδραση. Ωστόσο, τώρα διαμαρτύρονται οι φορείς της Μεσσηνίας. 2.500 χρόνια μετά από την οικοδόμηση του Επικούρειου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλείας, από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ικτίνο, ο ναός αποτελεί αντικείμενο πολιτικής διαμάχης ανάμεσα στους τοπικούς άρχοντες της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Ο Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε τη γνωμάτευση του νομικού συμβουλίου του κράτους για την πρόσφατη διοικητική μεταφορά του ναού από την Ηλεία στη Μεσσηνία, που έγινε από τον πρώην υπουργό πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!