Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Δεν καταργεί για τους Ελληνες τη βίζα η Αμερική.

Προσβολή της Ελλάδας απο ΗΠΑ.
 
 
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αντικατέστησε  τα διαβατιρια της με καινούρια ,νέας τεχνολογικής ανίχνευσης και ότι έχει ενταχθεί απ τις αρχες ασφαλείας σε όλα τα συστηματα ταυτοποιήσης ατόμων,  είναι μοναδική χώρα της Ευρώπης που ισχύει ακόμα το καθεστώς της βίζας για την Αμερική και φαίνεται πως θα ισχύει για πολύ καιρό σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ.
 
Σημαντικό ρόλο γι αυτό έχει παίξει η αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του αεροπλάνου της Delta ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα.
 
Αξίζει εεπίσης να σημειωθεί ότι δδιπλωματική πηγή δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιη η υπογραφή κατάργησης της βίζας στη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού, ενώ η  ίδια πηγή ενημέρωσε ότι η κ. Ναπολιτάνο είχε αποφασίσει να επισκεφθεί την Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, αλλά ανέβαλε το ταξίδι χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.
 
Η αμερικανική πλευρά εξάλλου δεν έδωσε ακόμα τη συγκατάθεσή της για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, με τη δικαιολογία ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν θέματα για συζήτηση. Το πρωθυπουργικό ταξίδι θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που θα έχει ο κ. Δρούτσας με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τον αναπληρωτή υπουργό Τζέιμς Στάινμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!