Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Ναυαρχίδα» των εξεταστικών η Siemens

Κατάθεση του πορίσματος έως 17 Μαρτίου

Σε... ναυαρχίδα των εξεταστικών επιτροπών εξελίσσεται το σκάνδαλο της Siemens, όπως προκύπτει από την αντιπαράθεση χθες στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής ήταν ομόφωνη

Το διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ, είναι η αξιοπιστία του: Καλείται να «ματώσει», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και μέσα από την έρευνα του σκανδάλου της Siemens να καταλήξει στον εντοπισμό των υπευθύνων και τον καταλογισμό πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου

Η ΝΔ καλείται να αποφασίσει αφενός με ποιον να πάει και ποιον να αφήσει (αν θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και «γαλάζια» στελέχη που τυχόν εμπλέκονται) και αφετέρου να ρίξει όλες τις δυνάμεις της στον εντοπισμό ευθυνών σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς γνωρίζει ότι η έρευνα που διεξάγεται παράλληλα (από άλλη εξεταστική επιτροπή) για το Βατοπέδι αφορά αποκλειστικά την περίοδο της δικής της διακυβέρνησης.

Και ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα έδωσαν χθες το στίγμα των προθέσεών τους και τις πλευρές του σκανδάλου που θα προσπαθήσουν το καθένα από την πλευρά του να αναδείξει, ο Γ. Καρατζαφέρης προβλέπει... αιματοχυσία και εντάσσει τις μελλούμενες αποκαλύψεις στην αποδόμηση του Κ. Καραμανλή και της οικογένειας Μητσοτάκη.

«Ζητούμε την Εξεταστική χωρίς ενδοιασμούς με γνώμονα την αλήθεια και την ανάγκη του πολιτικού συστήματος για διαφάνεια», τόνισε ο Χρ. Παπουτσής.  Η πρόσφατη αποκάλυψη της ευχαριστήριας επιστολής του Κ. Καραμανλή προς τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens έδωσε το έναυσμα στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου να θέσει θέμα ακρόασης του πρώην πρωθυπουργού στην Εξεταστική.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ζητούμε την Εξεταστική χωρίς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις, χωρίς χρώματα και ρετσέτες, με γνώμονα την αλήθεια και την ανάγκη του πολιτικού συστήματος για διαφάνεια. Στην υπόθεση Siemens, πολιτικοί και δικαστικοί εξευτελίστηκαν στο σύνολό τους από μία εταιρεία. Πρέπει να ανακτηθεί το κύρος του πολιτικού κόσμου και της δικαιοσύνης».

Οι βουλευτές της ΝΔ επικέντρωσαν τις ομιλίες τους στην «ομολογία» του Θ. Τσουκάτου ότι έδωσε χρήματα της Siemens στο ΠΑΣΟΚ και στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών C4I, κάνοντας λόγο για «εσμό απατεώνων και τρωκτικών που έμειναν ατιμώρητοι».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!