Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Στη Βουλή το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική για την οικονομία από το 1981


ΑΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν πως τη δεκαετία του '80 αναπτύχθηκαν έντονες δημοσιονομικές ανισορροπίες

Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Κατατέθηκε σημερα  στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας από το 1981 και μετά.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας , τόνισε ότι το κόμμα του ζητά να καλυφθεί όλη η χρονική περίοδος, από το 1981 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010 «για να μάθει ο Ελληνικός Λαός όλη την αλήθεια. Για το ποιος έφταιξε, που έφταιξε και πόσο έφταιξε σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των δημοσιονομικών μεγεθών και, γενικότερα, για τη διαχείριση των ζητημάτων της Ελληνικής οικονομίας».

«Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, που περνάει ο τόπος, να καλέσει τον Πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι ο δρόμος των Εξεταστικών, που έχει επιλέξει, είναι δρόμος οξύτητας, έντασης και διχασμού. Ο δρόμος των Εξεταστικών είναι δρόμος ολισθηρός, ο οποίος οδηγεί συνολικά την Ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο σε αδιέξοδα» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο κείμενο που κατατέθηκε, και με αφορμή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει την πενταετία 2004-2009, η ΝΔ κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για λαϊκισμό, προχειρότητα, κομματικό ρεβανσισμό και προκλητική πολιτική ανευθυνότητα.

«Η Νέα Δημοκρατία, μακριά από λαϊκισμούς και κομματικές σκοπιμότητες, στήριξε και στηρίζει αποφάσεις που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για το συμφέρον του τόπου, τις αναγκαίες αναπτυξιακές ανάσες, τη συγκράτηση της ανεργίας. Η Νέα Δημοκρατία θεωρούσε και θεωρεί ότι το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό διακύβευμα για τον τόπο απαιτεί, πρωτίστως, κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης. Απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινή γραμμή» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ πως «ακολουθώντας νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος τους, κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Η ΝΔ ζητά «να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν, διαχρονικώς και, συγκεκριμένα, από το 1981 -από την είσοδο, δηλαδή, της Χώρας στην τότε ΕΟΚ- την Οικονομία μας στη σημερινή κατάσταση, τόσο ως προς τα δημοσιονομικά μεγέθη, όσο και ως προς την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!