Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο Κ.Μητσοτάκης διαμηνύει πως πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια για το 1993

Εύθραυστες ισορροπίες

Πονοκέφαλο προκαλεί στη ΝΔ η αναμενόμενη κατάθεση Μητσοτάκη για τη Siemens
 
Συνεδριάζει σήμερα η οργανωτική επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ κάτω από το βάρος των αμφισβητήσεων και διαφωνιών της Οικογένειας Μητσοτάκη τόσο για τη σύνθεση της επιτροπής, όσο και για την πολιτική γραμμή του Α. Σαμαρά -ειδικά στα θέματα διαφανειας.

Σε τεντωμένο σχοινί κρέμονται οι εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την απόφαση του επίτιμου προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.

Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση αυτή προβληματίζει τη Ρηγίλλης, δεδομένου ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, στις συζητήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με πολιτικούς του φίλους και δημοσιογράφους, δηλώνει πως είναι έτοιμος να μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία για «όλους και για όλα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να προστατέψει την πολιτική τιμή της οικογένειάς του και των δύο παιδιών του και δεν παραλείπει να τονίζει ότι με την κατάθεσή του θα αποκαλυφθούν άγνωστα παρασκήνια για την πτώση της κυβέρνησής του το 1993. Μάλιστα διευκρινίζει ότι πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια για το 1993, υπονοώντας πως θα κατονομάσει τα πολιτικά πρόσωπα που θρυμματίστηκαν, αλλά και τους «χρηματοδότες» τους.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται διατεθειμένος να μην αφήσει τα παιδιά του να στοχοποιηθούν, διαμηνύοντας πως «το σκάνδαλο της Siemens δεν ήταν κάποιοι 'λεμονοστύφτες' και ένα τηλεφωνικό κέντρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς φαίνεται να είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς αφενός πρέπει να τηρήσει την κεντρική γραμμή του ότι δεν θα καλυφθεί πολιτικά κανένας, και «ας ματώσει το κόμμα του», αφετέρου δεν μπορεί να «αδειάσει» την οικογένεια Μητσοτάκη, διότι τότε θα ανοίξει ο εσωκομματικός «ασκός του Αιόλου». Στις συσκέψεις που γίνονται στη Ρηγίλλης κυριαρχεί η άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων και εκτιμάται ότι δεν τον συμφέρει να προχωρήσει σε ανοικτή ρήξη.



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!