Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ζυγίζει 240 κιλά και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

 

Ζυγίζει 240 κιλά και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μία γυναίκα στη Ρουμανία, η οποία ζυγίζει 240 κιλά και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Οι γιατροί που βοήθησαν στον τοκετό ανέφεραν ότι πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Βουκουρέστι, Μπόγκνταν Ποπέσκου.

Ο επικεφαλής της γυναικολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου, Βαλέριου Χορχοιάνου, δήλωσε ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις γυναικών άνω των 100 κιλών που γέννησαν υγιή παιδιά. Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ στη Ρουμανία ανήκε σε μία γυναίκα, που ζύγιζε 180 κιλά.

Η Βικτόρια Λεκάτους μεταφέρθηκε, την Τετάρτη, στο Βουκουρέστι από την Κραϊόβα, καθώς το νοσοκομείο της πόλης δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, που θα της επέτρεπε μια ασφαλή γέννα. Μάλιστα, οι γιατροί, αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε φυσιολογικό τοκετό, τελικά της έκαναν καισαρική τομή, καθώς ο σφυγμός του μωρού ήταν αδύναμος.

Το φύλο του παιδιού δεν ήταν δυνατό να διαγνωστεί κατά τη διάρκεια της κύησης, λόγω του μεγάλου βάρους της μητέρας, ενώ μετά τη γέννησή της, η μικρή, που ζυγίζει 2,9 κιλά, τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα.

Η γυναίκα, κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, δήλωσε ότι έχει πρόβλημα με το φαγητό, πεινάει συνεχώς και θέλει να τρώει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!