Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τα παιδιά του σωλήνα ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια

Τα παιδιά του σωλήνα ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια

Τριάντα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τη γέννηση των πρώτων «παιδιών του σωλήνα» και σήμερα οι ερευνητές λένε με βεβαιότητα ότι έχουν βρει μόνο λίγες ιατρικές διαφορές ανάμεσα στα παιδιά που γεννηθήκαν με τεχνητή γονιμοποίηση και στα παιδιά που συλλαμβάνονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουν γεννηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια παιδιά μέσω τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η λεγόμενη τεχνητή γονιμοποίηση, δηλαδή η έγχυση σπέρματος στο ωάριο έξω από το ανθρώπινο σώμα, αντιπροσωπεύει περίπου το 4% των ζωντανών γεννήσεων, όπως τόνισαν το Σάββατο, ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Προώθηση της Επιστήμης.

Η πλειοψηφία των παιδιών που γεννιούνται με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι υγιή και φυσιολογικά, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν έναν αυξημένο κίνδυνο βλαβών εκ γενετής, όπως χαμηλό βάρος γέννησης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, υπέρταση και διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους, ανέφεραν οι ερευνητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!