Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τουρκία: Με κάθειρξη 525 ετών απειλείται κούρδος δημοσιογράφος !!!

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι ένας Κούρδος δημοσιογράφος στην Τουρκία απειλείται με καταδίκη σε κάθειρξη 525 ετών.

Ο Βεντάτ Κουρσούν, πρώην υπεύθυνος της κουρδικής εφημερίδας Azadiya Welat, κατηγορείται "για εξύμνηση εγκλημάτων και εγκληματιών" και για "την παροχή βοήθειας στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ)", με την αρθρογραφία του.

Μετά από 13 μήνες προφυλάκισης, ο Κούρδος δημοσιογράφος οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου στο Ντιγιάρμπακιρ, την Παρασκευή. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισείουν ποινή κάθειρξης 525 χρόνων.

Ο διάδοχος του Βεντάτ Κουρσούν στη διεύθυνση της εφημερίδας Azadiya Welat, καταδικάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου, σε κάθειρξη 21 ετών, αντιμετωπίζοντας αντίστοιχες κατηγορίες, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που οι (τουρκικές) αρχές χρησιμοποιούν την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία", δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντάντζι, διευθυντής του Διεθνές Ινστιτούτου Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!