Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Διαβιβάστηκε στη Βουλή το πόρισμα της ΕΥΠ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και έκτη Εξεταστική Επιτροπή, που θα ερευνήσει αυτή τη φορά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας διαβιβάστηκε η έκθεση που είχε συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για την υπόθεση των υποκλοπών και αποφασίστηκε ομόφωνα -επειδή η έκθεση αυτή κρίνεται ανεπαρκής – να ζητηθούν από την ΕΥΠ οι φάκελοι με όλα τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η προηγούμενη διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για να συντάξει την έκθεσή της.
 
Το πολυαναμενόμενο πόρισμα είχε αρνηθεί η ΕΥΠ να το διαβιβάσει στη Βουλή και στην ΑΔΑΕ, προκαλώντας και την αντίδραση των κομμάτων αλλά και της ανεξάρτητης αρχής. Η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε να ζητήσει και το φάκελο από τη Δικαιοσύνη που έχει τεθεί στο αρχείο και, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μ. Παπαϊωάννου, αφού αξιολογηθούν τα στοιχεία, αμέσως μετά θα αποφασίσει η Επιτροπή Θεσμών αν θα υποβάλει πρόταση για τη μετατροπή της σε εξεταστική των πραγμάτων, δικαίωμα που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής.

Η επιτροπή επιφυλάσσεται να καλέσει σε ακρόαση και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή, που σήμερα είναι βουλευτής του ΛΑΟΣ, αλλά και τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο τιμόνι της ΕΥΠ αμέσως μετά την απομάκρυνση του κ. Κοραντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!