Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Δημιουργείται θέση αντιπροέδρου στη Ν.Δ

 

Δημιουργείται θέση αντιπροέδρου στη Ν.Δ

Η δημιουργία θέσης αντιπροέδρου στη Ν.Δ. όχι μόνο βρίσκεται στο τραπέζι του Αντώνη Σαμαρά, αλλά  ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι έτοιμος να  προωθήσει ευρύτερες αλλαγές στο γαλάζιο καταστατικό, ακολουθώντας τα αμερικανικά πρότυπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που κερδίζει έδαφος είναι στο εξής η μάχη στις εσωκομματικές κάλπες να δίνεται από εκλογικά δίδυμα, υποψηφίων προέδρων- αντιπροέδρων, ώστε ο αντιπρόεδρος να έχει την έγκριση και της εκλογικής βάσης.Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην παρούσα φάση πίσω από αυτό τον σχεδιασμό βρίσκεται μόνον η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η νέα ηγεσία της Ρηγίλλης φροντίζει, έτσι κι αλλιώς, να δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι ο κ. Αβραμόπουλος αποτελεί σήμερα το Νο 2 του κόμματος. Ο Αντ. Σαμαράς θεωρεί καταλυτική τη συμβολή του πρώην υπουργού για την επικράτησή του έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ είναι κοινός τόπος στη Ν.Δ. ότι η παρουσία Αβραμόπουλου δίπλα στον πρόεδρο προβάλλεται ως εχέγγυο για την προσέλκυση των κεντρώων ψηφοφόρων. Το μήνυμα είναι ότι ο Δημ. Αβραμόπουλος λειτουργεί ισορροπητικά και εξωραΐζει την εικόνα του νέου ηγετικού πυρήνα της Ν.Δ. που κατά βάση συγκροτείται σήμερα από στελέχη με σκληρό δεξιό προφίλ.

Το ζήτημα της αντιπροεδρίας, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, κάθε άλλο παρά αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις Σαμαρά- Αβραμόπουλου. Η επίσημη εκδοχή, μάλιστα, είναι ότι το θέμα της αντιπροεδρίας είναι το τελευταίο που απασχολεί τόσο τον πρόεδρο όσο και τον πρώην υπουργό. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι οι αλλαγές έχουν ήδη κλειδώσει και δεν υπάρχει κανένα σημείο τριβής. Και θα ανακοινωθούν στον δρόμο προς το Συνέδριο του Ιουνίου, το οποίο έχει αναλάβει να οργανώσει ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο κομματικό επιτελείο δεν φαίνεται να έχει τις αναστολές που είχειν έως πρότινος στη Ν.Δ. για τη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!