Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Αποχώρηση ΝΔ απ την εξεταστική για το Βατοπέδι αν...


ΠAΣOΚ: Θέλουν τον Δένδια έξω απο την εξεταστική Βατοπεδίου...Σκληρή θα είναι η αντίδραση της ΝΔ σε μια ενδεχόμενη εξαίρεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια από την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Την κατηγορηματική του αντίθεση και την προειδοποίηση για τις συνέπειες φέρεται να έχει απευθύνει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι η πρόταση εξαίρεσης Δένδια γίνεται για λόγους «ρεβανσισμού» και συμψηφιστικά, επειδή ο βουλευτής του κόμματος διαπίστωσε σαφή παράβαση των δικονομικών διατάξεων, με το να συμπεριληφθούν στη σύνθεσή της εξεταστικής βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει σαν μάρτυρες στην προηγούμενη εξεταστική.


Τονίζουν επίσης ότι το πόρισμα του Επιστημονικού Συμβουλίου, περί αποκλεισμού διατελέσαντος υπουργού όταν εξετάζονται πράξεις ή παραλείψεις του, δεν ισχύει στο παραμικρό για το Ν. Δένδια και πως ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα . Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ακόμη και η αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ από την εξεταστική στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ επιμείνει.

Η Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!