Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

«Νέο σχήμα» σχεδιάζει ο Αλ. Αλαβάνος
 

Ανοικτό άφησε ο Αλέκος Αλαβάνος το ενδεχόμενο να μετατραπεί η πρωτοβουλία για το «μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής» σε ένα νέο σχήμα στο χώρο της αριστεράς το οποίο θα απευθύνεται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε χθες πολιτικό κείμενο, στο επίκεντρο του οποίου υπάρχει η θέση του «για μια νέα κοινωνική πλειοψηφία με επίκεντρο την αριστερά» απευθύνοντας πρόσκληση -όπως είπε- στην «ολόκληρη ριζοσπαστική αριστερά, σε συντρόφους του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Πρωτοβουλία
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ σε σχετικό ερώτημα για το αν η πολιτική του πρωτοβουλία θα αποκτήσει οργανωτική μορφή, είπε πως «πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία, που τίθεται προς συζήτηση», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συναντήσει ο ίδιος πολύ κόσμο και επομένως, στην πορεία «θα φανεί αν χρειάζεται, ή όχι, κάτι παραπάνω».

Μάλιστα προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συσκέψεις και συζητήσεις με πολίτες και από το χώρο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, για να δοκιμαστούν οι ιδέες, που παρουσιάστηκαν χθες με τον τίτλο «για να αλλάξουμε τα πράγματα».

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η ανοικτή σύγκρουση ενός πόλου συνιστωσών εναντίον του ΣΥΝ και πως διαπράττει λάθος ηγεσία του κόμματος καθώς δεν αντιμετωπίζει τις προβληματικές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ.

Υπογραφές
Το πολιτικό κείμενο υπογράφουν 40 στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανένταχτοι αριστεροί. Ανάμεσά τους είναι τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Γαλάνης, Γρηγόρης Δεμέστιχας, Γιάννης Θεωνάς, Αντώνης Νταβανέλος, Γιώργος Σαπουνάς και Δήμος Τσακνιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!