Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ; Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ;

Ο Πετσάλνικος θα καλέσει το Γερμανό πρέσβη για εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας


" ΒΡΙΘΟΥΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΨΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ"

Ο Φ. Πετσάλνικος, θα παραδώσει στον Γερμανό πρέσβη τα προσβλητικά για την χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τα οποία κάθε άλλο παρά αντικειμενικά χαρακτηρίζονται ενώ "συχνά βρίθουν ανακριβειών και ψευδών πληροφοριών". Ο Πρόεδρος της Βουλής.....των Ελλήνων έστειλε επιστολή και στο γερμανικό περιοδικό Stern με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για άρθρο του της 18ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει κάθε όριο».

Ο Φ. Πετσάλνικος υπενθυμίζει στο συγγραφέα του άρθρου σχετικά με το «Εμείς οι Γερμανοί πληρώνουμε κι εσείς οι Έλληνες εισπράττετε» ότι από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έλαβε 60 δισ. το 1990-2005 για την διαρθρωτική ανάπτυξη των περιοχών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ακόμη σύμφωνα με τον Φ. Πετσάλνικο, για την περίοδο 2007-2013 αναλογούν για τη Γερμανία 26,3 δισ. από τα διαρθρωτικά ταμεία της Εκ, ενώ για την Ελλάδα 20,4 δισ.

Από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επωφελήθηκαν οι Γερμανοί αγρότες αφού είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί «επιδοτούμενα βουνά βουτύρου», αναφέρει ο πρόεδρος τη Βουλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!