Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Περικοπές στις αποδοχές και των βουλευτών

 
 Πακέτο περικοπών στις αποδοχές των βουλευτών, των υπαλλήλων και του προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και του ίδιου του προέδρου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Μεταξύ άλλων θα είναι η φορολόγηση αλλά και περικοπή των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές της Βουλής, η αύξηση του συντελεστή στη βουλευτική αποζημίωση, το μισό της οποίας δεν φορολογείται καθόλου. Με τις περικοπές, οι βουλευτές μπορεί να χάσουν ακόμα και... 20.000 ευρώ από τα ετήσια εισοδήματά τους, ενώ θεωρείται βέβαιη η φορολόγηση των δύο «εξτρά» μισθών (15ος και 16ος) που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής με το άνοιγμα και το κλείσιμο των εργασιών εν είδει επιδόματος.

Το τελευταίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των υπαλλήλων καθώς οι δύο επιπλέον μισθοί μέχρι σήμερα ήταν εντελώς αφορολόγητοι, ενώ πλέον το ποσό αυτό θα προστίθεται στις ετήσιες αποδοχές, γεγονός που θεωρείται βέβαιο πως αλλάζει κλίμακα φορολόγησης στον εργαζόμενο. Π.χ., αν κάποιος με είκοσι χρόνια έχει ετήσιο εισόδημα περίπου 35.000 ευρώ και σε αυτά προσθέσει και άλλες 5.000 που σήμερα δεν φορολογούνται, αυτομάτως ανεβαίνει στην κλίματα των 40.000 ευρώ.

Ήδη μερίδα των υπαλλήλων έχει εισηγηθεί αποχή από την εργασία σε όσες επιτροπές ή ολομέλειες έχουν ως αντικείμενο φορολογικά ή ασφαλιστικά μέτρα, πρόταση η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και για την πραγματοποίησή της απαιτείται παρουσία 350 ατόμων.(www.tanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!