Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πρεμιέρα με... αυτογκόλ του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική για το Βατοπαίδι

 Η γνωμοδότηση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας
 
Με αυτογκόλ και θεσμικά ολισθήματα άρχισαν για το ΠΑΣΟΚ οι εργασίες της εξεταστικής για το Βατοπαίδι, αφού χθες βράδυ η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής δικαίωσε τη Ν.Δ., «επισημοποίησε» και με τη βούλα την γκάφα ΠΑΣΟΚ και έδειξε την πόρτα της εξόδου σε δύο βουλευτές που το κυβερνητικό κόμμα είχε προτείνει ως μέλη της Επιτροπής.

Το θέμα είχε ξεκινήσει μετά την ένσταση των βουλευτών της Ν.Δ.  οι οποίοι έθεσαν θέμα ακυρότητας, εφόσον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπουτσής συμμετείχαν τελικά στην επιτροπή. Αμφότεροι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη εξεταστική για την ίδια υπόθεση και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα της Ποινικής Δικονομίας περί εξαίρεσης εγείρετο θέμα αμεροληψίας.
Όπως είχε διαφανεί τότε, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ συνελήφθη εξ απίνης, καθώς οι βουλευτές του απέφυγαν να πάρουν θέση και ζήτησαν γνώμη από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, αναζητώντας εκεί σανίδα σωτηρίας.
 
Το σκεπτικό

Αργά χθες το βράδυ και με… αξιοσημείωτη αργοπορία, καθώς η απόφαση ψιθυριζόταν στους διαδρόμους της Βουλής από το μεσημέρι το Επιστημονικό Συμβούλιο δικαίωσε τη Ν.Δ., επικαλούμενοτην αρχή της αμεροληψίας, η οποία κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα. «Επιτάσσεται ο αποκλεισμός ή η εξαίρεση των προσώπων που εγείρουν υπόνοιες μεροληψίας, όπως εκείνοι που εξετάσθηκαν ως μάρτυρες σε διαδικασία με αντικείμενο τη διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης» αναφέρει στη γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο, δείχνοντας ξεκάθαρα την πόρτα της εξόδου στους κ. Λαφαζάνη και Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!