Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛIΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ... ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!

ΑΠΕ
Την πρόταση υπογράφει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤIΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
"Η ΧΩΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ"
Με τις υπογραφές του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πλην των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων την περίοδο 2004-2009.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητηθεί η διεύρυνση της περιόδου αυτής, ενώ επιμένουν ότι με τη σύσταση Εξεταστικής η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο και ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί ότι η κίνηση αυτή μπορεί να βλάψει τον τόπο.

«Είναι απαράδεκτο να διασαλεύεται η εθνική συνεννόηση για τα θέματα της Οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο, διχάζοντας τον λαό και καταθέτοντας μία πρόταση για την περίοδο 2004-2009» δήλωσε χαρακτηριστικά από την Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να πάμε από το 1981» πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης λέγοντας ότι «θα έχει πάρα πολλά για να απολογηθεί».

Επόμενο βήμα είναι η συζήτηση της πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ακριβής χρόνος σύστασης της Εξεταστικής παραμένει προς το παρόν άγνωστος, αλλά το πιθανότερο είναι να αργήσει σημαντικά, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις να ολοκληρωθεί πρώτα το έργο των άλλων Επιτροπών (Siemens, Βατοπαίδι, ομολόγων, Χρηματιστηρίου και Cosmote-Γερμανός).

Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής άφησε τη Δευτέρα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές της πλειοψηφίας να ζητήσουν να καταθέσει και ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

«Eνδείξεις για πολιτικές παρεμβάσεις»

Στo δεκασέλιδο κείμενο της πρότασης αναφέρεται ότι «το έλλειμμα εμπιστοσύνης υπήρξε αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ», γίνεται εκτενής αναφορά στη λεγόμενη απογραφή του 2004 ως πρώτο πλήγμα στην «αξιοπιστία και το κύρος της χώρας».

Επίσης γίνεται αναφορά σε σειρά άλλων γεγονότων, τα οποία -σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- καταδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ απέκρυψε συστηματικά τα πραγματικά στοιχεία από τους Έλληνες πολίτες και τους διεθνείς εταίρους».

Επιπλέον, η πρόταση υποστηρίζει ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι κατά την περίοδο 2007-2009 υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον Ελληνικό λαό και τις Ευρωπαϊκές αρχές».

«Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ αποδοκιμάστηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση και τις ενέργειες προσώπων, που είχαν λειτουργικά, θεσμικά και πολιτικά την ευθύνη να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και να τηρήσουν τις θεσμικές υποχρεώσεις της χώρας.

»Με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους απέκρυψαν την αλήθεια τόσο από τον Ελληνικό λαό όσο και από τους εταίρους της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την καταρράκωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας, που αποτελούν κρίσιμα εργαλεία διαπραγμάτευσης στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στις διεθνείς αγορές» αναφέρει η πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!