Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Εξι οίκοι γονάτισαν τη χώρα. Το παρασκήνιο της "ελληνικής τραγωδίας"

Αποκάλυψη-βόμβα ότι έξι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, προερχόμενοι από Μ. Βρετανία και ΗΠΑ κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας, φέρεται να έκανε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών χθες, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση επιτροπής στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Dow Jones σύμφωνα με το οποίο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε στο γαλλικό κοινοβούλιο, ότι έχουν εντοπιστεί έξι χρηματοοικονομικά ιδρύματα, όλα αγγλοσαξονικής προέλευσης που προέβησαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις εις βάρος της Ελλάδας. Την ίδια ώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ κάλεσε χθες την Ελλάδα να εφαρμόσει δημοσιονομικές πολιτικές ανάλογες με εκείνες της Γερμανίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός συμφωνεί πως η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει πλέον αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης δαπανών.

Επικαλούμενο ανώνυμες δηλώσεις Γάλλου βουλευτή το Dow Jones αναφέρει πως η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε σε μία - κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίαση επιτροπής, ότι έχουν εντοπιστεί έξι επενδυτικοί οίκοι, αγγλοσαξονικής προέλευσης που κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας στη διάρκεια της κρίσης. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα η κ. Λαγκάρντ είπε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του να δοθεί στο ΔΝΤ συμβουλευτικός ρόλος για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, εκτιμώντας, πάντως, ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τη συνδρομή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!