Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ για τα μέτρα Παπανδρέου

Στο τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στα μέτρα που εξήγγειλε για την αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρονται τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο.

To βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC :«O Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου εξήγγειλε σκληρά μέτρα λιτότητας, με στόχο την περικοπή του μεγάλου δημόσιου χρέους της χώρας του. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα και η αύξηση του φόρου στα καύσιμα είναι απαραίτητη, γιατί η οικονομική κρίση έσπρωχνε την Ελλάδα προς τον γκρεμό», αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Financial Times : «Οι Βρυξέλλες στηρίζουν το σχέδιο της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του χρέους» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, τονίζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός προωθεί «επώδυνες» μεταρρυθμίσεις.

O Γκάρντιαν  : O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση από την τηλεόραση για εθνική ενότητα και συναίνεση με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η ισπανική Ελ Παϊς:  «η Ελλάδα θα αυξήσει τους φόρους και την ηλικία συνταξιοδότησης, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης». «Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου κερδοσκοπικές επιθέσεις» σημειώνει η ισπανική εφημερίδα. Παραθέτει επίσης εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών ότι «η Ισπανία και η Πορτογαλία θα είναι οι επόμενες χώρες που θα υποφέρουν από τα οικονομικά τους προβλήματα».

Το αμερικανικό περιοδικό Business Week στην ηλεκτρονική του έκδοση γράφει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους».  «Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι θα επεκτείνει το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο, διευρύνοντας το πρόγραμμα λιτότητας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης με το χρέος της χώρας».

H Ρεπούμπλικα  :«Η Ελλάδα είναι στο κέντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων ,που στραγγαλίζουν την οικονομία μας, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το επίπεδο των spreads των κρατικών ομολόγων είναι εντελώς αδικαιολόγητο με βάση την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Tο  κινεζικο πρακτορείο  ειδήσεων Νέα Κίνα  υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να σταματήσει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό», και απηύθυνε έκκληση για εθνική συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!