Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Εκκένωση του «Δέλτα Έβρου»

Να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή του «Δέλτα Έβρου» λόγω επικινδυνότητας καλεί όσους δραστηριοποιούνται σε αυτήν -αλιείς, γεωργοί, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, διάφοροι επισκέπτες, η νομαρχία Έβρου, λόγω της επικίνδυνης αύξησης των νερών όλων των ποταμών του νομού πάνω από το όριο συναγερμού.

O νομός παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Ορφέα, παρουσία του επάρχου Β. Έβρου και με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής - Αστυνομίας - Στρατού και τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση, καθώς οι πλημμύρες δημιουργούνται κυρίως από τοπικά νερά και όχι από τα νερά των φραγμάτων της Βουλγαρίας, που αναμένεται να διοχετευτούν στον Άρδα και τον Έβρο τις επόμενες ώρες, μιας και τα φράγματα της γειτονικής χώρας έχουν ήδη υπερχειλίσει.

Η Νομαρχία Έβρου ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει 120.000 στρέμματα, μετά και από υποχώρηση αναχώματος στην περιοχή των Κήπων, από τα οποία, τα 45.000 είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ όλα τα ποτάμια έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!