Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Διαμαντοπούλου - Πανάρετο

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται για άλλη μια φορά οι σχέσεις μεταξύ υπουργού και υφυπουργού Παιδείας. Αφορμή, στάθηκε η ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου σειράς προτάσεων για την ίδρυση ‘τοπικών κολεγίων’ που θα λειτουργούν, όπως εξηγεί, ως ‘γέφυρα’ μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πρότυπα των ΗΠΑ. Η πρόταση μάλιστα τέθηκε από τον υφυπουργό προς διαβούλευση, προκαλώντας την έντονη ενόχληση της κ. Διαμαντοπούλου, που δεν άφησε το θέμα έτσι… Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας, ιδιαίτερα θορυβημένη από την αναφορά του κ.Πανάρετου ότι οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν για πρώτη φορά το 1995 από τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φέρεται να απηύθυνε σχετικό ερώτημα στον ίδιο τον πρωθυπουργό χθες, στο περιθώριο της σύσκεψης για το κοινωνικό κράτος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα, συνεργάτες της σχολίαζαν τις προτάσεις, χαρακτηρίζοντάς τις ως ‘προσωπικές απόψεις και ιδέες’ του κ.Πανάρετου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου φέρεται να δήλωσε άγνοια για όσα αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας στο κείμενο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο, ενώ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο έδωσε τέλος στην όλη συζήτηση σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόκειται για 'προσωπικές ιδέες' του κ.Πανάρετου, είπε. "Οι πολιτικές του υπουργείου Παιδείας εφαρμόζονται από την υπουργό και τον πρωθυπουργό, του οποίου το όνομα δεν μπορεί να επικαλείται κανείς!", σημείωσε ο κ.Πεταλωτής, 'αδειάζοντας' τρόπον τινά τον υφυπουργό.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί, ότι τέτοια διαφωνία μεταξύ υπουργού και υφυπουργού Παιδείας, αν και πρωτοφανής για μια συνεργασία σε αυτό το επίπεδο, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται, με τον κ.Πανάρετο στο παρελθόν να απολαμβάνει κάποιας ιδιότυπης ‘ασυλίας’, πιθανώς λόγω και της πολύχρονης φιλικής σχέσης του με τον πρωθυπουργό. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρεται ότι στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους την περίοδο των εορτών στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, παρόντες ήταν μόνο στενοί του συνεργάτες, όπως ο κ.Παμπούκης και ο κ.Θέος, αλλά και … ο κ.Πανάρετος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!