Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ !!!
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το σχέδιο δημοσιονομικών περικοπών της Ελλάδας, αλλά θέτει τη χώρα υπό επιτήρηση, ενώ αποφάσισε επίσης να ξεκινήσει διαδικασία για παράβαση σε βάρος...της σχετικά με τις αναξιόπιστες στατιστικές για τα ελλείμματα.

"Η Επιτροπή συμμερίζεται τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του ελλείμματος που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τα δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα σταθερότητας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Ζητεί, ωστόσο από την Ελλάδα ,να εξηγήσει τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής τους μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες" και "να αναφέρει λεπτομερέστερα τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2011 και το 2012".
Η Επιτροπή θα θεσπίσει επίσης για πρώτη φορά στενή "επιτήρηση" της εφαρμογής του σχεδίου δημοσιονομικών περικοπών από την Ελλάδα.Και αποφάσισε  να ξεκινήσει διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας για την έλλειψη αξιοπιστίας των στατιστικών της, εκτιμώντας ότι η χώρα "απέτυχε στο καθήκον της να δημοσιεύει αξιόπιστες δημοσιονομικές στατιστικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!