Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΛΕΥ !!!

Ούτε κατάλαβαν τι είπαν για την απόσυρση


ΘΕΜΑ απόσυρσης άνοιξε χθες στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να δίνονται κίνητρα για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων και ρυπογόνων οχημάτων, σε συνδυασμό με αντικίνητρα για την κυκλοφορία στους δρόμους αυτοκινήτων με υψηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε εάν η αντικατάσταση των ρυπογόνων οχημάτων θα γίνει με επιδότηση από το Δημόσιο ή με άλλου είδους κίνητρα.

 

Αργότερα το Yπουργείο Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι «τα κίνητρα αυτά δεν συνδέονται με την απόσυρση των αυτοκινήτων, αλλά με οικονομικές πολιτικές που θα αποθαρρύνουν την κατοχή παλιάς τεχνολογίας οχημάτων».

Ταυτόχρονα η κ. Μπιρμπίλη έδωσε διευκρινίσεις για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας για το 2011. Oπως εξήγησε, ο προσδιορισμός των τελών στα οχήματα που θα ταξινομούνται από το 2011 θα γίνεται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ για αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι του 2008 θα υπάρξει συνδυασμός τεχνολογίας και κυβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!