Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Άλλο ένα πρωτοσέλιδο - πρόκληση με την Αφροδίτη.

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ........ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ !!!
 
 
 
Άλλο ένα πρωτοσέλιδο - πρόκληση με την Αφροδίτη

Μπορεί ακόμα να προκαλεί σχόλια το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού «Focus» που εικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου στη γνωστή χειρονομία  ωστόσο τον δρόμο είχε ανοίξει δυο μήνες πριν ένα γαλλικό έντυπο. Πρόκειται για την εφημερίδα «Liberation», που είχε κυκλοφορήσει με επίσης σκληρό πρωτοσέλιδο αλλά και παραποίηση του αγάλματος που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Ήταν 10 Δεκεμβρίου όταν η εφημερίδα έβγαινε στα περίπτερα δείχνοντας την Αφροδίτη της Μήλου να τείνει... χείρα επαιτείας. Ο συμβολισμός για την «ζητιάνα» θεά της ομορφιάς (και κατ επέκταση την χώρα μας) ήταν προφανής. Και τότε είχαν προκληθεί πολλά σχόλια, αλλά όχι στην ένταση που ακολούθησε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Focus». Άλλωστε, αν και εξίσου φθηνό, τουλάχιστον ως πρωτοσέλιδο ήταν σαφώς πιο καλαίσθητο από αυτό των γερμανών.

Ο τότε πρωτοσέλιδος τίτλος της Liberation ρώταγε: «Και αν πτώχευε η Ελλάδα;». Όπως εξηγούσε η εφημερίδα, «μετά την κατάρρευση του Ντουμπάι, η υπερχρέωση της Ελλάδας πανικοβάλλει τις αγορές και θέτει το ερώτημα της χρεοκοπίας ενός εκ των κρατών της ζώνης του ευρώ». Στο εκτενές ρεπορτάζ αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, ακόμα και το  εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη στις 31 Μαρτίου του 2010, το οποίο χαρακτηρίζονταν ως «καταστρεπτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!