Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Να επανεξεταστούν όλα τα απαλλακτικά βουλεύματα για Ζήμενς και Ιντρακόμ

Να επανεξεταστούν όλα τα απαλλακτικά βουλεύματα για Ζήμενς και Ιντρακόμ

Καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Ζήμενς ο πρόεδρος του ΟΤΕ την περίοδο 1996 – 1998 Δημήτρης Παπούλιας είπε ότι για τις προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν επί εποχής του – και για τις οποίες σύμφωνα με ομολογίες των στελεχών της Siemens στην γερμανική δικαιοσύνη «δόθηκαν» μίζες ύψους περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ! – υπήρχε διακομματική συμφωνία, ενώ όλα έγιναν εσπευσμένα για να προληφθεί η ημερομηνία – διορία από την ΕΕ, με την οποία ετίθετο τέλος στις απευθείας αναθέσεις. Όπως επίσης είπε την σύμβαση την βρήκε σχεδόν «έτοιμη» από τον προκάτοχό του Πέτρο Λάμπρου, γνωστό και ως «ταμία του ΠΑΣΟΚ» την περίοδο εκείνη (http://www.antinews.gr/?p=35101).

Η κατάθεση του κ. Παπούλια (σε συνδυασμό με όσα έχουν προηγηθεί) καθιστά επιτακτική πλέον ανάγκη αυτό που το antinews δεν έχει σταματήσει να επισημαίνει εδώ και μήνες: την επανεξέταση δηλαδή όλων των δικογραφιών που ανοίχθηκαν και των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν για τις συμβάσεις της Ζήμενς και της Ιντρακόμ με τον ΟΤΕ τουλάχιστον από την δεκαετία του 80.

Επισημαίνουμε ότι για όλες αυτές τις δικαστικές υποθέσεις έχουν εκδοθεί απαλλακτικά βουλεύματα (!!!). ΓΙΑ ΟΛΕΣ. ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΡΟΥΜΕΝΗΣ.

Και τώρα αποκαλύπτονται συνεχώς νέα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι διώξεις ορθώς ασκήθηκαν.

Όταν όμως χθες ο κ. Παπούλιας είπε στην Βουλή ότι «η λέξη σκάνδαλο είναι λίγη» για να χαρακτηρίσει όσα έγιναν με τις επίμαχες συμβάσεις. η έκδοση απαλλακτικών βουλευμάτων και ο ενταφιασμός αυτών των υποθέσεων πως πρέπει άραγε να χαρακτηρισθεί; (http://www.antinews.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!