Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τρίτεκνοι-«μαϊμούδες» για την εισαγωγή σε ελληνικά πανεπιστήμια!!!

 
ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ !!!

Κύκλωμα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, το οποίο -έναντι αδράς αμοιβής- δημιουργούσε τρίτεκνες οικογένειες-«μαϊμούδες» και ψεύτικες κηδεμονίες, ώστε τα παιδιά των οικογενειών αυτών να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης κατά την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια ή τη μετεγγραφή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια, ανακάλυψε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Βήμα, ήδη η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου απέστειλε τον φάκελο με τα πλήρη στοιχεία των πλαστών υιοθεσιών, αλλά και των πλαστών κηδεμονιών στην Εισαγγελία Αθηνών.

Το κύκλωμα, που άρχισε να λειτουργεί σε Αθήνα και Λευκωσία πριν πέντε χρόνια, στοχοποιούσε οικογένειες με μικρή οικονομική επιφάνεια που είχαν δύο ή τρία παιδιά. Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι (συνήθως οικογένειες με ένα παιδί) τις πλησίαζαν και προσέφεραν το τέκνο τους για υιοθεσία μαζί με ένα ποσό (συνήθως 50.000 ευρώ).

Αυτό το παιδί πλέον ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας είχε τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια ή μετεγγραφής από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Και επειδή ο νόμος περί υιοθεσιών θεωρείται χρονοβόρος και αυστηρός, έπιαναν αμέσως δουλειά κάποιοι μυημένοι συμβολαιογράφοι για να συντάξουν τα πλαστά συμβόλαια υιοθεσίας.

Newsroom ΔΟΛ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!