Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Οι ανακοινώσεις των Αegean Αirlines και Οlympic Αir

ΠΑΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ......
 
 

Εδωσαν τα χέρια και πλέον απομένουν οι τυπικές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών την ερχόμενη εβδομάδα για τη δημιουργία μεγάλου εθνικού πολυμετοχικού αερομεταφορέα. Οι κκ. Θ. Βασιλάκης και ο Α. Βγενόπουλος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατέληξαν στην απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν στο εγχείρημα της «συγχώνευσης-απορρόφησης» των Αegean Αirlines και Οlympic Αir, δημιουργώντας μια νέα αεροπορική δύναμη για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού κυρίως στο εξωτερικό.

Οι διαδικασίες για τη συνένωση των δύο αερομεταφορέων θα διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο, με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την ΕΕ και τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρείες συζητούν τη συνένωσή τους «με βάση την αρχή της ισότητας» και σε ποσοστά που θα κυμανθούν μεταξύ 60% και 40%.
Η πιθανότερη ονομασία της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί και θα θυμίζει την παλαιά ΟΑ θα είναι Οlympic Αegean Αir (ΟΑ).

To ζήτημα είναι ,ότι από την ώρα που οι δύο αυτές εταιρείες εελέγχουν το 95% της αγοράς ,ο ανταγωνισμός θα παει περιπατο με ευρητερο αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές και να επανέλθει το σύστημα εκεί που ήταν επί κρατικής Ολυμπιακής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!