Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Διατεθειμένοι για περισσότερες περικοπές οι Έλληνες

Ανεπαρκή θεωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ έτοιμη να κάνουν θυσίες δηλώνουν οι Έλληνες μέσα από δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real News. Παράλληλα, ανοιχτή παραμένει η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας καθώς η διαφορά τους αγγίζει τις 11, μονάδες.


Αναλυτικότερα, το 58,7% υποστηρίζει πως διατίθεται να κάνει θυσίες ώστε το κράτος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ενώ το 53% θεωρεί πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στο θέμα του ελλείμματος είναι ανεπαρκή. Επιπλέον, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, το 73,9%, ισχυρίζεται πως λείπει από την Ελλάδα ο αναπτυξιακός χαρακτήρας και το 64,3% σημειώνει πως είναι άδικα τα οικονομικά μέτρα.

Παράλληλα, οι περισσότεροι απάντησαν θετικά σε επιπλέον περικοπές των κρατικών δαπανών και μειώσεις των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και να σταματήσει η μονιμότητα στο δημόσιο τομέα. Ακόμη, η πλειοψηφία θεωρεί πως πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων και δήλωσε υπέρ του φόρου πολυτελείας.

Ωστόσο, κατά της κατάργησης του 14ου μισθού, της αύξησης του ΦΠΑ και στις αλλαγές στη συνταξιοδότηση ήταν οι περισσότεροι ερωτηθέντες.

Επιπλέον, παραμένει η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού το κυβερνών κόμμα προηγείται με 11,4 τοις εκατό. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,9% πρόθεση ψήφου, 22,5% η ΝΔ, 6,4% το ΚΚΕ, 5,5 το ΛΑΟΣ και 3,7% ο ΣΥΡΙΖΑ. facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!