Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Ανοιξαν τρύπα σε εκκλησάκι για να βρουν θησαυρό

Στο στόχαστρο χρυσοθήρων, που αναζητούν εδώ και χρόνια τον αμύθητο θησαυρό του πασά, μπήκε το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Βλάσση στο χωριό Δάφνη της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και τους κατοίκους του μικρού χωριού, άγνωστοι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν πήγαν στον ναό και ανενόχλητοι άρχισαν το σκάψιμο μέσα στο ιερό.

Αφού έσκαψαν μια αρκετά μεγάλη τρύπα, έφυγαν χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν τελικά βρήκαν τις χρυσές λίρες ή οτιδήποτε άλλο έψαχναν. Η ιστορία ήρθε στο φως χθες, όταν επισκέφτηκε τον ναό ο πολιτικός μηχανικός που έχει αναλάβει να επισκευάσει τις ζημιές από τον σεισμό του 2008. Εκπληκτος, ο άνδρας αντίκρισε την τρύπα στο ιερό του ναού και αμέσως ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές.

Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά του, ενώ ειδοποιήθηκε και η Ζ' Εφορεία Αρχαιοτήτων. Αρχαιολόγος έπειτα από έλεγχο επιβεβαίωσε πως η τρύπα στα θεμέλια του ναού ήταν λαθρανασκαφή, αλλά παρά τις έρευνες στο χώρο, δεν βρέθηκε κάτι που να μαρτυρά αν οι δράστες έφυγαν με τα χέρια γεμάτα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, το συγκεκριμένο εκκλησάκι χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας και στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια καλά κρατεί ο μύθος του πασά, που αναφέρει ότι κάπου βρίσκονται θαμμένα κασόνια με λίρες. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι άγνωστοι να έψαχναν για αρχαία. Οπως και να 'χει πάντως, η τρύπα κλείστηκε χθες με μπετόν και όλοι περιμένουν πια να ολοκληρωθούν οι εργασίες για να ανοίξει και πάλι η πόρτα στους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!